perjantai 29. kesäkuuta 2012

täs kotona

Olen kotona. Olen ihan normaali, en itke ikavaa, olen onnellinen, olen leikannut nurmikoita, Amerikka ei muuttanut mua erillaiseksi, kaverit ei kadonnut, koti ei kadonnut, mikaan ei ole muuttunut, jotain on muuttunut, kaipaan takaisin, kotona on ihanaa, vapaus on ihanaa, suomalaiset toykeita, hyttyset vie multa jarjen, valosta, kateellinen olo uusia vaihtareita kohtaa, olen elamani onnellisin mun vaihtovuodesta, suomalaInen musiikki saa mut oksentamaan sanoillaan(petri N) ja silti kaikki kuuntelee(mina myos),unirytmi sekaisin, en edes tykkaa kirjoittaa tata tekstia nyt,oma huone on ihana, bridemades leffaa en halua katsoa suomitekstien kanssa, radiosta ei ikina musiikkia, koti tuntuu leikkimokilta, amerikassa kaikki niiin suurta, aamulla heraaan, ja puhun englantia itsellen,oli kiva tulla kotiin, amerikkavuosi helpoin ja vaikein samaan aikaan,ei toita,ei koulua, ei tressia, virheet piti oppia, yksin, ja uudessa ymparistossa.kaverit piti hankkia vitosen lukioenglannilla,mika oli mahtavaa,vuosi on kuin unta,lahdin country maasta, tulin cheekin voice kesähitti maahan,kaverit kiireisia,skype on pelastus,kaipaan small talkia ja kirkkoa, hymyilya, eloa, menoa, yolo-elamaa,suomessa kaunis, mutta kylma kesa, satakunnan kansa ulkonako on vaihtanut, lempikissa (ainoa kissa, jota tykkasin, ala suutu aino heh)kuollut, ihanat omat sukulaiset ja kaverit, metsa, ei jaapaloja,salaattia, varikasta ruokaa, puhtaus,kevyt-tuotteet, jotka vaan lihottaa kaikki,kalliit hinnat, omat vanhat vaatteet, rentoa, sauna..... lista on loputon. ei se ikina lopu. voin vertailla suomea ja usaa lopun ikaani, mutta nyt on aika kohdata faktat.

Olen lukenut vaihtariblogeja monta vuotta. Usein kun oppilaat paasi kotiin, uutta paivitysta ei tullut. Miksi ei? Just paras kohta jatettiin pois? Meniko ne heti kotona itkemaan ikavaansa sankyyn, vai oliko vuoden piina ohi, ja pileet alkoi? Ja nyt saavuin kotiin torstaina, ja monet on kysynyt, etta enko kirjoita blogiin mitaan. No mita ma kirjoittaisin. Oli kiva reissu, kiva olla kotona? Hmm. Se ei ollut mikaan reissu??!! Se on mun toinen koti, siella on minun toine elama, kaverit ja vuoden muistot. Miten ma laitan ne tekstiin? Siella oli kiva paivittaa blogia, kun eli sita vuotta, nyt ma kirjoitan mita on olla taalla, ilman niita kavereita ja uutta perhetta. Jos sulla on ollut edes kiva vuosi, on tosi vaikeaa kirjoittaa. Mulla ei ollut taydellinen vuosi, mutta ikimuistoinen, ja paras vuosi mita olisin ikina voinut toivoa. Tuntuu, etta lahtisin ihan heti uudelleen, ja aion innostaa kaikkia lahtemaan, joita vaihtovuosi innostaa. Vuosi meni niiiiin nopeasti, mutta siina ajassa ehti tapahtua enemman, kuin uskoisi. Perheesta tuli toinen perheeni, ja koti minne voin, koska vaan palata. Mutta kaikki kaverit. Niitä on monia, eikä muistoja ja meidan omia juttuja, edes voi yrittaa selittaa. Ne on jotain, mita tulen kaipaamaan, ja ikavöitsemään. Mutta samalla mulla on vahva tunne, että tulen palaamaan sinne, ja tiedan ystavat, jotka on ja pysyy.

  On epätodellinen olo, kun palaa kotiin. Vaihtovuotta mietti, jannitti, odotti ja se pelotti. Mutta, kun sinne paasee, ja huomaa, etta maa on eri, kulttuurieroja löytyy, mutta ihmiset on ihmisia. Kaikki lähtee käyntiin, ja ymmärtää, millainen mahdollisuus sinulla on edessään ja näin nuorena, haluaa tehda vuodestaan kaikin puolin ikimuistoisen.  Minulla se onnistu, ja lyön vetoa, etta vaikka vaihtivuodella kaikki ei aina suju, viimeistään kotona, nekin muistot osaa kääntää voitoksi, ja kiittää vanhempiaan ja itseään, etta lähti matkaan.

 Elämäni tähän astisin merkityksillisin vuosi on takana, onneksi skype on keksitty, ja lentoja kulkee edestakaisin. Kiitän kaikkia, jotka on lukenut blogiani ja seurannut vuottani Warrentonissa. Palailen kirjoittelemaan tänne aivan varmasti, mutta nyt kaikille hyvää kesää ja..

                                                          thank you!

amerikan tyttöjä.

äiti!

isä oli tehnyt mulle kylttejä kotiin!


"viimeinen ateria"

see you soon amerikka, perhe ja kaverit!

8 kommenttia:

 1. mitä kaikkii vastoinkäymisiä sulla on siellä ollut? ei tarvi kertoa jos ne on jotain henkilökohtasia, mut ite oon lähdössä ens vuonna ja mietin et minkälaisia ne vastoinkäymiset siellä sit yleensä on. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. moikka miina! kiitos kysymyksistä, musta on ihanaa et joku lukee mun juttuja, ja jää miettimään. siksi aioinkin tehdä uuden postauksen sun kysymyksestä! ihanaa, et olet lähdössä, elämäsi paras päätös!! minne päin?

   Poista
 2. Mul on ollu suuri ilo lukee sun blogii ja toivottavasti tää ei vielä tähän loppuisi :) Ois kiva kuulla viel jotain sun ajatuksia vaihtovuodestas ja ehkä vinkkejä tuleville vaihtareille?
  Ja hassu kysymys, mutta oliko sun vaihtovuotes sillanen mitä sen kuvittelit olevan ennen ku lähit? Vai oliko se jotain ihan muuta? Teitkö asioita mitä kuvittelit ennen lähtöä tekeväsi? Ja oliko sulla hauskempaa kun mitä kuvittelit että sulla tulisi olemaan?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. moi julia! en malta odottaa, että saan seurata kateellisena sun vuottasi! jännittääkö? siitä tulee niiiiin mahtavaa! hei kkitos sun kysymyksistä, aionkin tehdä uuden postauksen ihan just ja tiivistää noi kaikki!

   Poista
 3. moikka Julia! en yleensä oikein harrastele näihin blogeihin kirjottelua, pikemminki oon vaa tämmöne äänetön ihailija.. :D mutta nyt on ihan pakko avata suu ja todeta että on ollu iha ääretön ilo lukee sun tarinoitas! kirjotat täysin aidosti ja rehellisesti ja se on tarjonnu iha valtavan ilon ja oikeesti totuuden kaikista sun kommelluksistas ja näkökulmista vaihtovuoden aikana! jo sun otsikoista rupeen hymyileen kun en malta oottaa että mitä taas kerrot, ja vaikka sun tekstis kertois vaan ns. "tylsästä/tavallisesta viikosta" niin nautin siitäki ihan täysin siemauksin koska susta huokuu semmone elämänilosuus ja antaumuksellisuus asioihin! koska oon itekkin lähössä nyt Jenkkeihin noin kuuden viikon päästä, niin en malta oottaa että pääsen elään kaikkia täysin uusia hetkiä mistä säkin oot kirjottanu ja nauttinu nyt vuoden ajan :) KIITOS ihan tajuttomasti tästä blogista ja jaksamisesta kirjoitella vaikka tämmösiä äänettömiäki lukijoita onki roikkunu mukana!!! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Moi Ilona! olipa ihanaa saada sun viestisi! tuli niiin onnelliseksi, kiitos! on kiva kuulla, että mulla on ollut muitakin lukijoita, kuin äiti ja kamut. heh! oletko miettinyt blogin pitämistä, kun sä lähdet, mä olsiin innokas seuraamaan sun vuotasi, koska siitä tulee satavarmasti mahtava, jos haluat tehdä siitä sellaisen! mulla on tutina, että sä tulet nauttimaan sun jenkkivuodesta, se on kivaa. ainakin mulla vuosi oli täynnä elämää, ei välttämättä matkustelua tai mitään ihmeellistä, mutta uusi koulu kaverit perhe oli jo niin uskomattoman ihanaa. kaikkea tapahtu, mutta jos on valmis vuoteen johon kuuluu huonoa ja hyviä päiviä, ja hyväksyyy, ettei koko vuosi tule olemaan american dreamiii niin tulet pärjäämään. minne päin olet lähdössä?

   Poista
  2. Voi etttä miten paljon oonki sitä miettiny! toisaalta ois tosi kiva pitää blogia ettei ja blogin kautta kaikki sais lukeee kaikki kommellukset ja kuulumiset kerralla.. mutta sitte taas se jaksaminen.. oon harrastanu 8vuotta joukkuevoimistelua ja tuntuu että jatkuvasti on jotain velvotetta kaikkeeen, niin oon innoissani siitä että kun pääsen Jenkkeihin niin saan alottaa kaiken puhtaalta pöydältä enkä oo välttämättä niin kiireinen koko ajan! mutta sitten taas ois varmaa iha vapauttavaaki kertoo kaikesta suomeks ja sais sellasen aivojen nollaushetken amerikkapäiviin :) ilmotan sulle ihan takuulla jos sen blogin nyt aijon perustaa, paljon on kyl läheisiltä tullu pyyntöö ja nyt vielä sinäkin, joten ehkä jopa tartun tuumasta toimeen! kiitos vain kannustuksesta:) Toi oli hei kiva kuulla et vaikkei sulla ollu tajuttomasti matkustelua siellä niin kaikki oli silti mieluista, meinaan tykkään hirveesti matkustella mut mun jenkkiperhe ei vaan tee sitä niin hirveesti.. todellakin hyväksyn vuoden mukanatuomat kaikki miinukset ja plussat, ne tekee siitä vaan kiinnostavan ja perfectin :) ja tässsä taas pitkät pätkät jorinaa, mutta Arkansasin osavaltioon oon menossa ja pikkukaupunkiin nimeltä Yellville, perhe vaikuttaa aivan mahdilta! en vaan osaa yhtään kuvitella millanen esim se eka aamu tulee oleen.. siks en oikein osaa jännittää ees tätä koko lähtöö. kiitos ihan hirveesti taas kerran näistä sun tsemppaavista sanoista, vaikutat ihan tajuttoman mukavalta tyypiltä ja kiitänki että vastasit mun viestiin!! :)

   Poista
 4. Julia ihanaa, nauran aina ku luen sun tekstejä xdxd IHANAA ETTÄ OOT TAKASIN!!!!!!!!

  VastaaPoista